Att resa och upptäcka nya platser kittlar samma saker i kroppen som när man som barn upptäckte sin omgivning, fast som vuxen krävs det att man byter miljö rätt rejält. Därför är resor ett bra sätt att känna sig nyfiken och sugen på att utforska.

Bra restauranger i Chania (Kreta)

Om du planerar din semester på Kreta och har Chania med i resplanen kommer här några tips på riktigt bra restauranger för dig att prova.

Insprängt i gamla stadens gränder, mellan det judiska kvarteret och Topanas kvarteret hittar du Serenissima. Här möts du av en intim och elegant atmosfär och maten som serverkas här är en härlig blandning av färger, former och smaker.

Kocken Iosif Petrof komponerar de mest fantastiska rätter med internationella influencer och färska ingredienser lokalt odlade på Kreta. Det är svårt att framhäva en rätt som du måste prova här då menyn ändras var tjugonde dag för att ge plats åt kockens kreativitet. Men vilken maträtt du än väljer kommer du garanterat bli nöjd.

Mitt på den romantiska strandpromenaden har Salis tagit sig in i det nya gastronomiska utbudet i Chania med ett upplägg som är helt annorlunda än de traditionella grekiska tavernorna i Chanias hamn.

Med ett revolutionerande koncept från gård till tallrik är ingredienserna som serveras på borden lokalt producerade (mestadels från Chania, men även från resten av Kreta), och en del av dem produceras av ägarna själva. Den här restaurangens stjärnrätt är en pastarätt med kretensisk tryffel som smakar ljuvligt.

Oinoa är en vinbar och restaurang som ligger i den yttersta västra delen av gamla stan, inte långt från fyren. Oinoa hyllar med sin unika menyn de grekiska bönderna, de lokala fiskarna och de lokala vinproducenterna. På Oinoa får du smaka på utsökt enkel mat som presenteras med förträfflighet och unik omsorg.

Missa till exempel inte deras oxfilé eller den bästsäljande tonfisktartaren. Eller låt dig helt enkelt guidas av den kunniga personalen och låt de välja såväl mat som vin åt dig. Du kommer inte att ångra dig.

This blog post is actually just a Google Doc! Create your own blog with Google Docs, in less than a minute.